Patrick Galen Dempsey

13. října 2009 v 20:17 |  Chirurgové
Patrick Galen Dempsey


Datum narození: 13. ledna 1966
Místo narození: Lewiston, Maine
Výška: 179 cm
Přezdívka: Doktor McVysněný
Stav: v letech 1987 - 1994 byl ženatý s Rocky Parker, od 31. července 1999 je jeho ženou Jill Fink, se kterou má 3 děti - dceru Tallulu Fyfe a dvojčata Garbyho Galeny a Sullivana Patricka

Zajímavosti:
o Když uzavíral svůj první sňatek s Rocky Parker, bylo mu 21, nevěstě 48. Díky tomuto manželství "vyženil" nevlastního syna, který je o rok starší než on a který je jeho nejlepším přítelem.
o Sbírá starožitnosti, rád lyžuje a přestavuje dům.
o Účastní se automobilových závodů.
o Ucházel o se roli doktora House v seriálu Doktor House.

Výroky:
"Jednoho dne mi moje tříletá dcera řekla: Jsi vážně pohledný. To byl vůbec ten největší kompliment."

Ocenění a nominace:
2008 - People´s Choice Award - Nejlepší televizní herec (ocenění)
2008 - MTV Movie Award - Nejlepší polibek (s Amy Adams) za film Enchanted (nominace)
2008 - Actor - Nejlepší výkon v seriálu (společně s dalšími herci ze seriálu) - drama za Grey´s Anatomy (nominace)
2007 - Zlaté Glóby - Nejlepší herec v dramatickém seriálu za Greys´a Anatomy (nominace)
2007 - People´s Choice Award - Nejlepší televizní herec (ocenění)
2007 - Actor - Nejlepší výkon v seriálu (společně s dalšími herci ze seriálu) - drama za Grey´s Anatomy (ocenění)
2006 - Teen Choice Award - Nejlepší televizní herec v dramatu za Grey´s Anatomy (nominace)
2006 - Actor - Nejlepší výkon v seriálu (společně s dalšími herci ze seriálu) - drama za Grey´s Anatomy (nominace)
2006 - Zlaté Glóby - Nejlepší herec v dramatickém seriálu za Greys´a Anatomy (nominace)
2001 - Emmy - Nejlepší hostující herec v dramatickém seriálu za Once and Again (nominace)
1988 - Young Artist Award - Nejlepší mladý herec v komedii za film Can´t Buy Me Love (ocenění)

Filmografie:
Grey's Anatomy (2005 - ?) - Dr. Derek Shepherd
Made of Honor (2008) - Thomas Bailey
Enchanted (2007) - Robert Philip
Freedom Writers (2007) - Scott Casey
Brother Bear 2 (2006) - Kenai
Shade (2006) - Paul Parker
The Practice (2004) - Dr. Paul Stewart
Iron Jawed Angels (2004) - Ben Weissman
Karen Sisco (2003) - Carl
Lucky 7 (2003) - Peter Connor
About a Boy (2003) - Will
Sweet Home Alabama (2002) - Andrew Hennings
The Emperor's Club (2002) - Older Louis Masoudi
Once and Again (2000 - 2002) - Aaron Brooks
Rebellion (2002) - Tyler Rae
Corsairs (2002)
Blonde (2001) - Cass
Will & Grace (2000 - 2001) - Matthew
Chestnut Hill (2001) - Michael Eastman
Scream 3 (2000) - detektiv Mark Kincaid
Me and Will (1999) - Fast Eddie
Jeremiah (1998) - Jeremiah
There's No Fish Food in Heaven (1998) - The Stranger
The Treat (1998) - Mike
Crime and Punishment (1998) - Rodya Raskolnikov
Denial (1998) - Sam
Hugo Pool (1997) - Floyd Gaylen
20,000 Leagues Under the Sea (1997) - Pierre Arronax
The Player (1997) - Griffin Mill
The Escape (1997) - Clayton
Odd Jobs (1997)
A Season in Purgatory (1996) - Harrison Burns
The Right to Remain Silent (1996) - Tom Harris
Outbreak (1995) - Jimbo Scott
Bloodknot (1995) - Tom
With Honors (1994) - Everett Calloway
Ava's Magical Adventure (1994) - Jeffrey
Bank Robber (1993) - Billy
J.F.K.: Reckless Youth (1993) -. John F. Kennedy
Face the Music (1993) - Charlie Hunter
For Better and for Worse (1993) - Robert Faldo
Mobsters (1991) - Meyer Lansky
Run (1991) - Charlie Farrow
Merry Christmas Baby (1991)
Coupe de Ville (1990) - Robert 'Bobby' Libner
The Super Mario Bros. Super Show! (1989) - The Plant
Happy Together (1989) - Christopher Wooden
Loverboy (1989) - Randy Bodek
Some Girls (1988) - Michael
In a Shallow Grave (1988) - Daventry
In the Mood (1987) - Ellsworth 'Sonny' Wisecarver
Can't Buy Me Love (1987) - Ronald Miller
A Fighting Choice (1986) - Kellin Taylor
Fast Times (1986) - Mike Damone
Meatballs III: Summer Job (1986) - Rudy
The Stuff (1985) - Underground Stuff buyer
Heaven Help Us (1985) - Corbet
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama